Vi har 24 timers service!
Boligkøbs Advokaterne København
Ring
7070 5080
Eller læg en besked

Advokat og købsaftale

I en bolighandel er der mange ting, der er vigtige, men ikke desto mindre er købsaftalen det vigtigste af dem alle.

En købsaftale er nemlig det dokument, der indeholder oplysninger om, hvilke aftaler der er indgået mellem køber og sælger i en bolighandel. Altså kan købsaftalen siges at være en gensidig forpligtende kontrakt, og med hjælp fra en advokat i forbindelse med købsaftale, er du sikret en tryg og god bolighandel.

Oplysninger i købsaftalen

Helt konkret indeholder en købsaftale informationer om blandt andet kontantpris, udbetaling og finansiering. Den indeholder også oplysninger om overtagelsesdatoer og tidsfrister, og ligeledes kan aftaler om eventuelle løsøre – eksempelvis møbler, maskiner eller haveudstyr – være indskrevet.

Det er vigtigt at sørge for, at såvel standardvilkår som særvilkår indgår som en del af aftalen, således at begge parter er enige om alle aspekter af handlen.

Det er under alle omstændigheder fordelagtigt for dig, at en advokat gennemlæser din købsaftale, før du skriver under. Som advokat med erfaring med købsaftale anbefaler vi desuden, at du får indskrevet et advokatforbehold i købsaftalen. Dette kan være særligt brugbart i situationer, hvor du konkurrerer med andre interesserede køber, og hvor du ønsker en fagpersons syn på sagen inden du endeligt foretager et køb.

Gennemgang af købsaftalen

Når du har fundet den bolig, du ønsker at købe, er det oftest tilfældet, at den tilknyttede ejendomsmægler udarbejder købsaftalen. Da en ejendomsmægler ofte har sælgers interesse på sinde, kan det være en god idé at benytte dig af en advokat i din gennemgang af købsaftalen.

Det er nemlig vigtigt, at du ved præcis, hvad du skriver under på, og du bør derfor altid prioritere gennemlæsning af købsaftalen højt. For at sikre at købsaftalen i lige så høj grad falder ud til din fordel som til sælgers fordel, kan en advokat gennemgå din købsaftale og potentielt lave ændringer, således at også du er tilfreds.

Hvad er et advokatforbehold?

Et advokatforbehold er en kort tekst, som indgår i en del af købsaftalen. Af denne tekst fremgår det, at aftalen er betinget af godkendelse af købers advokat.

Til trods for at en købsaftale i praksis er bindende, gør et advokatforbehold det muligt at trække sig ud af aftalen i tilfælde af, at der findes forhold, som gør, at du enten ikke kan eller vil købe boligen. Med et advokatforbehold kan du med andre ord sætte din underskrift på en købsaftale og samtidig fortsat have muligheden for at komme ud af aftalen.

Da et advokatforbehold er ikke automatisk indgår, kan en advokat ved købsaftale sikre, at forbeholdet bliver skrevet ind i aftalen.

Læs Boligkøbsadvokaternes anmeldelser på Google

Boligkøbsadvokaterne har 5 ud af 5 stjerner baseret på 13 anmeldelser.

 

Hvad skal man være særlig opmærksom på ved andelsboligkøb? Klik her.
Udvalgte priser
Boligpakke
Komplet boligkøbsrådgivning
Rådgivning af specialiseret boligadvokat
Forhandling med sælger / mægler
Skøde og refusionsopgørelse
kr.11.250
Andelsbolig
Komplet boligkøbsrådgivning
Rådgivning af specialiseret boligadvokat
Forhandling
Komplet ekspedition af handlen
Ingen handel - halv regning
kr.8.995
Skøde og refusionsopgørelse
Ingen rådgivning
Ekspedition af skøde og refusionsopgørelse
kr.3.995