Vi har 24 timers service!
Boligkøbs Advokaterne København

Kender du faldgruberne som boligkøber?

Når du skal investere i en ny bolig, er der mange ting, du som køber skal være opmærksom på. Det er en stor beslutning at købe et nyt hjem. Ikke kun fordi det skal være stedet, hvor du og din familie skal leve jeres liv, men også fordi det er en økonomisk stor investering. Formentlig en af de største i dit liv. Derfor er det vigtigt at kende til alle de faldgruber, der kan være i en bolighandel. Derfor beskriver vi her nogle af de vigtigste faktorer, du skal være opmærksom på i købet af dit nye hjem.

Som boligkøber er der en række forholdsregler, der er gode at være opmærksom på. Som køber har du både nogle vigtige forpligtelser og rettigheder, som du skal være bekendt med og tage med i betragtning.

Kend dit budget

Noget af det første, du skal gøre, for at forberede dig på et boligkøb er at få et overblik over din økonomi. Din økonomiske rådighed har selvfølgelig stor betydning for dit valg af bolig, og at købe et hus, som ligger inden for de økonomiske grænser, er derfor vigtigt. Det er en klassisk fejl for boligsøgere, at man kommer til at kigge efter huse, som ligger over budget, og det kan tage meget af din tid at kigge efter huse, som ikke er inden for økonomisk rækkevidde. At sætte sig i et for dyrt hus er noget, som kan have stor betydning for dig i mange år.

Sørg derfor for at få udarbejdet et nøjagtigt og realistisk budget, så du ved, hvilke boliger du kan kigge efter uden at sætte dig for dyrt. Det kan være pengene værd at få hjælp fra én udefra, som har en økonomisk og juridisk viden og erfaring inden for boligkøb. Husk desuden altid at lægge en buffer ind i budgettet, så der er plads til at overse eller fejlvurdere udgifter, uden at det går ud over dig økonomisk.

Forstå købsaftalen

Når du så har fundet drømmeboligen, og du ønsker at indgå en aftale, er det vigtigt at kende og forstå købsaftalen grundigt. Købsaftalen er udarbejdet af sælgers mægler, som har sælgers interesser for øje. Dine interesser som køber er derfor ikke i centrum, og det gør det ekstra vigtigt at sætte sig ind i købsaftalen. Købsaftalen er det vigtigste dokument i handlen, og den har stor betydning for dig.

Det kan være meget svært at gennemskue de mulige konsekvenser i de forskellige punkter i aftalen, og det kan være svært at se, hvad der er det mest centrale i aftalen, hvis man ikke har juridisk og økonomisk viden og erfaring inden for boligkøb. Derfor kan det i høj grad være pengene værd at få en erfaren boligadvokat med i over processen. En boligadvokat kan oversætte købsaftalen og hjælpe dig til at tage stilling til den ud fra de vigtigste punkter. På den måde sikrer du, at du ikke indgår en uhensigtsmæssig aftale, som kan have store negative konsekvenser for dig år frem i tiden.

Husk advokatforbeholdet

Noget af det, som en boligadvokat altid vil anbefale, er at du får et advokatforbehold med i købsaftalen. Med et advokatforbehold i købsaftalen får du mulighed for at komme ud af huskøbet i ugen efter underskrivelsen af købsaftalen, hvis din advokat opdager faktorer, som gør handlen uhensigtsmæssig for dig. På den måde undgår du udgifter til en handel, som du mod forventning ikke kan indgå.

En boligadvokat vil hurtigt kunne vurdere din købsaftalen og se, om den er i orden, eller om der er forhold, som kan have en betydning for dig. Hvis du ikke har stor juridisk erfaring inden for boligkøb, kan det være en rigtig god investering af få en boligadvokat med ind over din handel og især din købsaftale. En boligkøbsadvokat vil udelukkende varetage dine interesser, og det er en rigtig stor sikkerhed for en god handel.

Kontakt os

Hvis du overvejer at købe en ny bolig, og du gerne vil sikre dig selv juridisk og økonomisk, er du altid velkommen til at kontakte Boligkøbsadvokaterne. Vi har en specialiseret viden inden for boligkøb, og her får du en professionel og serviceminded behandling med dig i centrum.

Udvalgte priser
Boligpakke
Komplet boligkøbsrådgivning
Rådgivning af specialiseret boligadvokat
Forhandling med sælger / mægler
Skøde og refusionsopgørelse
kr.11.250
Andelsbolig
Komplet boligkøbsrådgivning
Rådgivning af specialiseret boligadvokat
Forhandling
Komplet ekspedition af handlen
Ingen handel - halv regning
kr.8.995
Skøde og refusionsopgørelse
Ingen rådgivning
Ekspedition af skøde og refusionsopgørelse
kr.3.995