Vi har 24 timers service!
Boligkøbs Advokaterne København

Tre gode råd til førstegangskøbere

At købe en ny bolig er en stor beslutning, og det er en investering som, for de fleste, kræver overvejelse og forberedelse. Et boligkøb vil højst sandsynligt være en af dit livs største investeringer, og når der er mange penge i spil, er et boligkøb en beslutning, som kan have betydning mange år frem i tiden. Når du skal ud og købe en ny bolig for første gang, er der faktorer, der er vigtige at være bevidste om. Derfor har vi opsat tre gode råd til førstegangskøbere, som skal hjælpe til at gøre processen så god som muligt.

Få økonomisk overblik

Det første, der er en god idé at gøre, når du begynder din boligsøgning, er at få et overblik over din økonomi. Det er nemt at lade sig rive med, når man er ude at se på forskellige drømmeboliger, og det kan være svært at vurdere, præcis hvilke prisklasser af boliger, man har råd til. Derfor er det en stor hjælp for dig selv, hvis du har skabt dig et godt økonomisk overblik, så du ved, hvilke boliger du kan kigge efter. Hvis du ikke selv har stor økonomisk viden og erfaring, kan det være en god idé at få hjælp ude fra til at lægge et retvisende budget for dig. Når du udarbejder et budget er det altid en god idé at lægge en buffer ind, så der er penge til, at der sker noget uforudset eller at huskøbet bare endte med at blive dyrere end forventet – måske fordi der var brug for renoveringer eller andet.

Med en god føling med din økonomi undgår du at se på og drømme om boliger, som ligger langt over dit budget. Det kan derfor blive en meget bedre proces for dig, hvis du fokuserer på de boliger, der ligger inden for din økonomiske rækkevidde.

Undgå at sætte dig for hårdt økonomisk

Et andet godt råd til førstegangskøbere og købere generelt er at undgå at sætte sig for hårdt. Det er dejligt at have en lækker bolig, men for at have en god hverdag er det også vigtigt at pengene rækker til dagligdagsting. Hvis du sidder så stramt i det, at du skal vende hver en øre for at klare dig, kan det ende med at blive for surt, og derfor er det en rigtig godt idé at sætte sig realistisk.

Sæt dig ind i købsaftalen

Når du skal indgå en købsaftale, er det vigtigt at forstå købsaftalen. Det er handlens vigtigste dokument, og det er vigtigt at huske, at aftalen bliver udarbejdet af en ejendomsmægler, som udelukkende har sælgers interesse for øje. Som køber er der ikke nogen til at varetage og sikre dine interesser, og det gør det ekstra vigtigt selv at være opmærksom på aftalen og handlen generelt.

Hvis man som køber ønsker at sikre sig en god handlen, hvor man undgår ubehagelige overrasker, kan det være en rigtig god idé at tage en boligadvokat med ind over sit køb. En boligadvokat vil varetage dine interesser som køber, og her kan du både få forsikring på, at aftalen er i orden og fordelagtig for, og du kan samtidig få udarbejdet nogle af de papirer eller udført de opgaver, som er nødvendige i processen. En boligadvokat vil herudover give dig en rådgivning og vejledning i processen og oversætte aftaler for dig, så du bevarer et overblik og forstår, hvad du går ind til.

Sørg for altid at tilføje en advokatforbehold, så en advokat kan tjekke aftalen igennem og du uden omkostninger kan springe fra aftalen, hvis handlen ikke er fordelagtig for dig. En advokat kan gennemskue de vigtigste element i en købsaftale, og det er derfor uhyre vigtigt at få den gennemgået af nogle erfarne fagfolk, så du ikke ender i uforudsete problemer.

Hvis du skal ud og købe en ny bolig, og du gerne vil i kontakt med en erfaren boligkøbsadvokat, er Boligkøbsadvokaterne et trygt valg. Boligkøbsadvokaterne har en lang erfaring med at sikre boligkøbere, og her kan du få hjælp til alle de juridiske og økonomiske opgaver, du har brug for i forbindelse med dit boligkøb.

Udvalgte priser
Boligpakke
Komplet boligkøbsrådgivning
Rådgivning af specialiseret boligadvokat
Forhandling med sælger / mægler
Skøde og refusionsopgørelse
kr.11.250
Andelsbolig
Komplet boligkøbsrådgivning
Rådgivning af specialiseret boligadvokat
Forhandling
Komplet ekspedition af handlen
Ingen handel - halv regning
kr.8.995
Skøde og refusionsopgørelse
Ingen rådgivning
Ekspedition af skøde og refusionsopgørelse
kr.3.995