Vi har 24 timers service!
Boligkøbs Advokaterne København

Vores guide til et godt selvsalg

Der er mange penge at spare ved et selvsalg. Når du selv sælger din bolig skærer du mange af omkostningerne væk til en ejendomsmægler, og du vil derfor billigere kunne få et salg igennem. Når du vælger selv at sælge din bolig, sætter du selv prisen, og du varetager selv markedsføringen af dit hjem for at finde en køber. Et selvsalg er et godt alternativ til at få solgt sin bolig af en ejendomsmægler, og da du selv er den, der kender dit hjem bedst, er der også mange fordele ved selv at sælge den. Vi har derfor her skrevet et par råd til dit selvsalg, så salget går så sikkert og effektivt igennem som muligt.

Der er i dag mange gode muligheder for selvsalg, hvis man ønsker at sælge sit hjem. Der er adskillige råd og hjælp at hente online, og der er platforme designet netop til at gøre et selvsalg nemt og overskueligt. Sørg for at undersøge alle dine muligheder for hjælp til dit selvsalg. Der er meget hjælp at hente ved blot at google.

Få en boligadvokat med i købsprocessen

Nogle sælgere er tilbageholdende over for et selvsalg, fordi de frygter at de ikke vil have tilstrækkeligt overblik og den rigtige viden om de juridiske og økonomiske dele af handlen. Dette er en berettiget frygt, da der er mange faldgruber i en bolighandel, som er vigtige at kende til. Men hvis du vælger at tage en boligadvokat med ind over din handel, vil du kunne få en mindst lige så sikker og ordentlig handel, som hvis du vælger at sælge dit hjem gennem en mægler – blot med langt færre omkostninger. En boligadvokat kan hjælpe dig trygt igennem handlen ved både at udarbejde alle nødvendige dokumenter og kontrakter og også ved at guide og rådgive dig igennem processen. Med en boligadvokat slipper du for at sidde med dokumenter og aftaler, som kan virke uoverskuelige, hvis man ikke har den nødvendige viden og erfaring på området. Det sparer dig ikke kun for tid og besvær, men det giver dig også en sikkerhed for, at de vigtige juridiske og økonomiske opgaver i forbindelse med et salg, bliver udført korrekt.

Kend dine rettigheder

De juridiske og økonomiske aspekter er de allervigtigste områder at prioritere i en bolighandel, og beslutninger der bliver truffet her, kan have betydning mange år frem i tiden. En bolighandel er nok en af de største handler, du kommer til at indgå, og derfor er det ikke lige meget, hvordan handlen går igennem. Som privatperson kan det være svært at gennemskue, hvor de vigtigste faldgruber ligger, og derfor kan en boligadvokat være guld værd at have ved sin side.

Et af de områder, der er vigtige at være opmærksom på i forhold til at sikre dine rettigheder er at huske at give køber alle de rigtige dokumenter, inden I laver en aftale. Det er dokumenter som en tilstandsrapport eller et tilbud om en ejerskifteforsikring. Hvis køber ikke får de dokumenter, vil du som sælger nemlig stå med ansvaret for standen af boligen også efter, I har indgået en aftale.

Med en professionel boligadvokat ved din side i dit selvsalg, bliver din købsaftale udarbejdet professionelt og korrekt på samme måde, som hvis du havde en mægler på. En boligadvokat vil også kunne tage sig af dine andre praktiske, juridiske opgaver. Det kan være BBR-meddelelser, tingbogsattest, jordforureningsskema eller ejendomsskattebillet, og det kan være udarbejdelse af andre vigtige bilag, servitutter og dokumenter.

Din boligadvokat vil herudover kunne være tovholderen på forhandlingerne i hushandlen.

Hvis du søger en professionel boligadvokat til at tage sig af de praktiske opgaver i din hushandel, er Boligkøbsadvokaterne oplagte til opgaven. Boligkøbsadvokaterne er specialiseret i bolighandler, og vi har derfor den rette erfaring og viden til at bringe dig trygt igennem.

Udvalgte priser
Boligpakke
Komplet boligkøbsrådgivning
Rådgivning af specialiseret boligadvokat
Forhandling med sælger / mægler
Skøde og refusionsopgørelse
kr.11.250
Andelsbolig
Komplet boligkøbsrådgivning
Rådgivning af specialiseret boligadvokat
Forhandling
Komplet ekspedition af handlen
Ingen handel - halv regning
kr.8.995
Skøde og refusionsopgørelse
Ingen rådgivning
Ekspedition af skøde og refusionsopgørelse
kr.3.995